GRÄNSFORS SPLITTING MAUL

 210,00  173,55 excl. btw

Slechts 1 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Beschrijving

De Gränsfors kliefbijl kan worden gebruikt voor het klieven van zeer dikke en knoestige stukken hout. Het is gesmeed en geslepen tot een concaaf, vrij dun mes aan het bit. De bijl snijdt snel en gemakkelijk in het hout en splijt het vervolgens effectief terwijl het bredere gedeelte het hout uit elkaar duwt.

Het gewicht en de stevige steel met afgeschuinde hoeken maken de maul perfect voor het slaan van een wig. Verder is het ontwerp vergelijkbaar met de grotere kliefbijl, maar met een iets langere nek. Het handvat heeft een beschermende stalen kraag onder de bijlkop en cirkelvormige groeven naar het uiteinde toe voor een extra stevige grip. De kliefhameris de zwaarste bijl geproduceerd door Gränsfors Bruk.

De handgreep is verkrijgbaar in twee vormen, een kortere en een langere versie.

Kliefbijlen mogen niet worden gebruikt om een ​​wig te slaan of als wig. Alleen deze kliefhamer is hiervoor ontworpen.

De bijl wordt geleverd met een plantaardig gelooide leren schede.

Lengte hickory handvat: 80 cm

Gewicht: 3200gr

Gränsfors is gekende smederij van bijlen in Zweden. Ooit failliet in 1995 hebben zij zicht terug op de kaart gezet door terug naar de eenvoud te keren. Geen verf of andere franjes maar minimalistisch en functioneel met oog voor kwaliteit. De smeden markeren hun werk met hun initialen op de bijlkop. De persoonlijke betrokkenheid met elk product zorgt voor een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de kwaliteit van het product. Check hun verhaal via deze link.

Indien niet op stock kan dit product snel nageleverd worden.

Extra informatie

Lengte steen

70, 80