GRÄNSFORS CARVING AXE

 210,00

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

De Gränsfors Grote Carving Axe wordt gebruikt voor houtbewerking en het vormgeven van hout. De bijl is ontwikkeld in samenwerking met meestervaklieden Wille Sundqvist en Onni Linnanheimo, geïnspireerd op oude ontwerpen. De Grote Carving Axe heeft een relatief lange, gebogen snijkant die standaard dubbelzijdig is. De bijl is ook verkrijgbaar als speciale bestelling, waarbij de rand speciaal is geslepen voor rechtshandig of linkshandig snijwerk.

Ik gebruik deze carver wanneer er veel materiaal weggekapt moet worden. Dan gaat het vooruit met 1kg zware kop.

De grote snijbijl, links geslepen, heeft een kort afgeschuind vlak aan de rechterkant van de rand, als de bijl in de rechterhand wordt gehouden met het handvat naar beneden en de kop naar boven. De linkerkant van de snede heeft een langer, enigszins concaaf afgeschuind vlak, dat uitstekende ondersteuning biedt bij het snijden.

De grote snijbijl, rechts geslepen, heeft een kort afgeschuind vlak aan de linkerkant van de rand, als de bijl in de linkerhand wordt gehouden met het handvat naar beneden en de kop naar boven. De rechterkant van de snede heeft een langer, licht concaaf afgeschuind vlak, dat uitstekende ondersteuning biedt bij het snijden.

Rechtshandige personen gebruiken normaal gesproken de grote snijbijl, linkerkant geslepen, en linkshandige personen gebruiken normaal gesproken de grote snijbijl, rechterkant geslepen, terwijl het langere, enigszins concave afgeschuinde vlak dichtbij het hout komt en daarom uitstekende ondersteuning biedt bij het snijden.

Het handvat heeft een oneffen oppervlak, waardoor goede wrijving ontstaat voor een stevige grip.

De bijl wordt geleverd met een plantaardig gelooide leren schede.

Lengte hickory handvat: 37cm

Gewicht: 1000gr

Gränsfors is gekende smederij van bijlen in Zweden. Ooit failliet in 1995 hebben zij zicht terug op de kaart gezet door terug naar de eenvoud te keren. Geen verf of andere franjes maar minimalistisch en functioneel met oog voor kwaliteit. De smeden markeren hun werk met hun initialen op de bijlkop. De persoonlijke betrokkenheid met elk product zorgt voor een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de kwaliteit van het product. Check hun verhaal via deze link.

Nabestellen van deze producten kan soms langer duren. Vraag gerust naar de besteltijd.

Extra informatie

Geslepen snede

Dubbel (gewoon), Links geslepen, Rechts geslepen